“Buka Dompet Terus Susah Hati Duit Makin Kering”, Gadis Ini Kongsi Doa Murah Rezeki Supaya Duit Sentiasa Ada

Hidup zaman sekarang ini, segalanya perlukan duit. Kalau tak ada duit, nak keluar rumah pun tak bermaya. Yelah, hampir segalanya yang kita buat untuk jalani kehidupan di dunia ini perlukan duit kan. Sebut je, nak makan, nak tengok wayang, nak jalan-jalan hatta nak ke tandas pun kita perlukan wang.

Jadi kalau ada hari duit yang ada dalam dompet semakin kering, mula lah rasa runsing kan? Tapi sebenarnya buat anda yang beragama Islam, ada satu doa yang boleh diamalkan dalam kehidupan seharian supaya kita sentiasa merasa cukup dengan duit yang kita ada.

Macam yang dikongsikan oleh seorang wanita yang dikenali sebagai Fattin Khani ini. Dia juga turut memberitahu bahawa sejak mengamalkan doa tersebut, hatinya tidak lagi merasa risau dengan jumlah duit yang ada di dalam dompetnya.

Kalau nak tahu doa apa yang diamalkannya, jom ikuti perkongsian tersebut di bawah.

DOA AGAR DUIT SENTIASA ADA

Bila keluarkan duit bayar apa yang dibeli. Bacalah “Inna haza larizquna maalahu minnafad” sekali.

Then bila dapat duit balance. Masa masukkan duit dalam wallet tuh. Boleh baca surah Al Fatihah.

Rasa lega kan. Bila selak zip. Bukak wallet. Taaraaaa. Duit sentiasa ada. Tak kisah walau tinggal sekeping RM1 je pun ucapkan Alhamdulillah. Even tinggal seposen jer pun.

Boleh try tips ni.

Then bayarlah dengan senang hati. Takmau risau duit tak ada. Takmau gelisah duit makin kurang. Pasti Allah bantu.

Insya Allah. Duit sentiasa ada. Then kita tak rasa gelisah bila duit makin kurang. Setting Mindset yang kita sentiasa ada duit. Walaupun kadang duit memang tak ada. Tak apa. DIA pasti bantu kita.

Ada yang tanya. Betul ke ni? Allah dah cakap beriman dengan kitab. Dalam segala ayat dalam setiap surah kita boleh amalkan. Ni salah satu potongan ayat dalam Al-Quran, Surah Saad Ayat Ke 54. Boleh bukak Al-Quran dan baca.

Sumber : Fattin Khani

Leave a Comment